Projekt
Mölndals stad

Kålleredsbäcken

Samarbete för en tryggare framtid.
Markera AB arbetar för att minska översvämningsrisken längs Kålleredsbäcken!

Vi på Markera AB är glada över att kunna bidra till att lösa de utmaningar som de återkommande översvämningarna längs Kålleredsbäcken har medfört de senaste åren, på uppdrag av Mölndals stad. Vårt fokus ligger på att samarbeta med alla inblandade parter för att skapa en tryggare miljö för invånarna och naturen i Mölndal.
 
I den norra delen av området har vi tagit hänsyn till de stora infrastrukturprojekt som planeras invid bäckfåran för att säkerställa en helhetslösning som är både effektiv och hållbar. Vår ambition är att bidra till en långsiktig strategi för att minska risken för framtida översvämningar.
 
I den södra delen av området arbetar vi med att ta fram tillståndshandlingar och förfrågningsunderlag för byte av fyra rörbroar. Genom att modernisera infrastrukturen längs bäcken skapar vi förbättrade förutsättningar för samhället som helhet.
 
Vi på Markera AB är stolta över att kunna använda vår expertis och erfarenhet för att göra Mölndal till en tryggare plats att bo och verka i. Tillsammans med våra samarbetspartners tar vi steg mot en mer hållbar och resilient framtid.

Vill du veta mer?
Kontakta Kent Sjöholm